Introductie RENOLIT Nederland B.V.

Ons bedrijf, RENOLIT Nederland B.V. te Enkhuizen, produceert medische kunststoffen (halffabricaten van ondermeer infuuszakken, infuusslangen en bloedzakken) onder de merknaam RENOLIT Solmed. Wij zijn koploper in ons vakgebied en jij kunt deel gaan uitmaken van ons vooruitstrevende bedrijf met tal van (doorgroei) mogelijkheden en uitdagingen.

In de productie werken wij in een 5-ploegendienstrooster. Iedere ploeg bestaat uit ongeveer 25 personen. In totaal werken er circa 160 medewerkers bij ons in Enkhuizen. RENOLIT Nederland valt onder de sector RENOLIT Medical van RENOLIT SE. De RENOLIT Groep is internationaal marktleider in hoogwaardige kunststoffoliën voor oppervlakteafwerking en andere technische toepassingen. 

Geschiedenis
Jakob Müller heeft RENOLIT opgericht in 1946. RENOLIT is begonnen met het maken van folie als vervanging voor leer (synthetisch leer). De naam RENOLIT komt dan ook voort uit twee woorden: Rhenus is Latijn voor de Rijn (Worms is gelegen aan de Rijn) en Igelit betekent synthetisch leer. Dit samengenomen vormt de naam RENOLIT.
In 2006 heeft RENOLIT SE ons bedrijf (toen nog genaamd Solvay Draka en daarvoor bekend onder de naam Draka Polva) overgenomen.   

Werksfeer
RENOLIT is een familiebedrijf en dit is op een positieve wijze merkbaar op onze vestiging in Enkhuizen. De lijnen met ons hoofdkantoor in Duitsland zijn kort en de betrokkenheid van de familie bij het reilen en zeilen van alle ondernemingen van de RENOLIT Groep is nog steeds groot. Er is een diversiteit aan medewerkers te vinden met verschillende achtergronden van bijvoorbeeld nationaliteit, interesses en gewoontes. De omgang met elkaar is zeker collegiaal te noemen. We hebben hier lage drempels, spreken elkaar op alle niveau’s met ‘je’ en ‘jij’ aan en hebben oprechte interesse in elkaar. Zoals een collega het omschrijft: “Op zijn tijd wordt er vreselijk gelachen met elkaar, maar als het nodig is worden de handen uit de mouwen gestoken. Dan is het ‘niet kletsen, maar poetsen”.

Jouw mogelijkheden
Jouw groei is ook onze groei, dus willen wij graag je persoonlijke en professionele groei aanmoedigen. Wanneer je bij ons start, ontvang je een introductie waarbij het accent in eerste instantie vooral ligt op het goed onder de knie krijgen van wat er van jou wordt verwacht. Daarnaast is het mogelijk om opleidingen te volgen en worden er periodieke functioneringsgesprekken gevoerd. Innovatie is een belangrijke pijler in onze organisatie. Wij stimuleren dan ook de creativiteit van iedere medewerker en belonen ieder idee dat ons verder helpt te innoveren of dat tot succes of verbetering kan leiden.

Veiligheid, orde en netheid
Veiligheid staat hoog in het vaandel bij RENOLIT Nederland. Wij besteden extra aandacht aan veiligheid door bijvoorbeeld veiligheidstrainingen, het onderwerp veiligheid te bespreken tijdens een ploegoverleg, de informatieverspreiding over veiligheid zo breed mogelijk uit te zetten, veiligheidscampagnes/thema’s goed onder de aandacht te brengen bij alle medewerkers en het verschaffen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Sinds 2007 zijn wij ongevallen vrij.   

Arbeidsvoorwaarden
Wij hebben een eigen CAO. Samen met de vakbonden worden afspraken gemaakt die in onze CAO komen te staan. Dit zijn afspraken op het gebied van rechten, plichten en arbeidsvoorwaarden. Onze basissalarissen zijn concurrerend ten opzichte van de Nederlandse markt. Het niveau van de gewenste vaardigheden en ervaring wordt meegenomen in de weging van het salarisniveau. Goede pensioenvoorzieningen, een reiskostenvergoeding en diverse collectieve verzekeringen, zoals de zorgverzekering en wgagatverzekering zijn voorbeelden van wat wij onze medewerkers bieden.

Personeelsvereniging
Onze pv heeft als doel om de onderlinge collegialiteit te vergroten. Dit gebeurt door een grote diversiteit aan activiteiten aan te bieden. Er wordt bijvoorbeeld een familiedag voor het hele gezin georganiseerd, er wordt ook meegedaan met hardloopevenementen of wandeltochten. Verder worden activiteiten als happen en stappen in een stad met je partner of vriend(in) en een lascursus aangeboden.

Heb je interesse gekregen om bij RENOLIT Nederland te komen werken? Dan komen we graag met jou in contact. Op www.werkenbijrenolit.nl vind je al onze vacatures. Via deze website kun je ook solliciteren.

Wil je meer weten over werken bij RENOLIT Nederland? Dan kun je ook per mail contact met ons opnemen via werken@remove-this.renolit.com. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.