ODTH Willebroek

ODTH Willebroek

Dakopname

ODTH Willebroek
ODTH Willebroek

Project: Opslag en Distributie ter Haeghe (ODTH) 
Dakoppervlak: circa 35.000 m²
Adres: Victor Dumonlaan te Willebroek
Aannemer: Naessens
Dakdekker: BAS Herentals

Dakbedekkingssysteem

Aan de Victor Dumonlaan in de Willebroekse industriezone legt de hoofdaannemer de laatste hand aan de constructie van twee grote hallen, samen goed voor een totale oppervlakte van om en bij de 35.000 m².

Het dak, waarvan 10.000 m² op Steeldeck en de rest op betonnen TT-liggers, wordt gerealiseerd door BAS NV uit Herentals.

Zowel op de Steeldeck als op de TT-liggers werd eerst een PE Dampscherm (RENOLIT ALKORPLUS 81012) aangebracht en daarna een 10 cm dikke laag Unilin UTHERM PIR-isolatie met alu-cachering en tand-en-groef verbinding rondom de platen.

Op de Steeldeck werd deze samen met de RENOLIT ALKORPLAN 35176 PVC-afdichting van 1,5mm mechanisch bevestigd. Op de betonnen TT-liggers werd de isolatie mechanisch bevestigd en de afdichting  (RENOLIT ALKORPLAN 35179 - 1,5 mm) gelijmd.

Slagpluggen met schroeven  

Op de betonnen TT-liggers werd gebruik gemaakt van slagpluggen van VRF Duvimex waarbij de nagels werden vervangen door schroeven.

Isolatie

De isolatieplaten met tand- en groefverbinding ondersteunen elkaar en zorgen voor een doorlopend isolatieschild waarbij alle nokken, dalen, randen, aansluitingen en opstanden bovendien ook nog eens met PUR-schuim werden dichtgespoten.

Dakrandslabbetjes

Een technisch 'detail' waar aandacht aan geschonken wordt is de plaatsing van slabbetjes op plaatsen waar de uiteinden van dakrandprofielen elkaar raken.

De dakrandslabbetjes voorkomen lelijke druipsporen op de gevels van industriegebouwen.

 

Deze nieuwbouw was een bijzonder interessant project met aantal opmerkelijke en interessante details en technische aspecten. Het dak werd dan ook bezocht als boeiend studieobject door de BEVAD-cursisten Platdakspecialist in het kader van hun opleiding.

Roof Belgium - Augustus 2015