Carrosserie D.M.B.

Carrosserie D.M.B.

Carrosserie D.M.B.
Carrosserie D.M.B.
Carrosserie D.M.B.

DEFRANCQ TONGEREN LEVERT DAKBEDEKKING VOOR CARROSSERIEBEDRIJF D.M.B.

Al meer dan 20 jaar runt Dirk Beugels met succes het carrosseriebedrijf D.M.B. in As. Naast tuning en herstellingen is D.M.B. ook gespecialiseerd in oldtimer projecten. Het bedrijf beschikt over een werkplaats en kantoor met een totale oppervlakte van meer dan 450 m². Het bestaande bitumen dak vertoonde sinds kort enkele lekken en voor de renovatie ervan deed de firma D.M.B. beroep op dakdekker Filip Kuypers uit Boorsem, deelgemeente van Maasmechelen.

Tijdswinst en kostenbesparing

Filip Kuypers realiseerde de renovatie van dit dak met een RENOLIT ALKORPLAN dakbedekking.

De oude bitumineuze dakbedekking werd behouden en fungeert zo als dampscherm voor de nieuw geplaatste dakbedekking. Alvast een forse tijdswinst én kostenbesparing die kan tellen.

Vooraleer de nieuwe dakbedekking aan te brengen werd er bovenop het bestaande bitumen dak wel een extra laag gecacheerde PIR isolatie aangebracht. De isolatieplaten werden op het dak bevestigd door middel van mechanische bevestiging (Schroeven en afdekplaatjes).

Een compleet en uitgekiend systeem 

Voor het daksysteem zelf koos Kuypers voor het verlijmd systeem met de RENOLIT DUALFIX lijm,  een variant op de standaard polyurethaan lijm in bussen. Het grote voordeel van deze verspuitbare RENOLIT DUALFIX lijm is ongetwijfeld dat de dakwerken zeer snel kunnen worden uitgevoerd. De multifunctionele lijm wordt geleverd in drukvaten en kan zowel gebruikt worden voor het verlijmen van isolatieplaten als voor het verlijmen van vliesgecacheerde dakbanen.

Een woordje uitleg over dit lijmsysteem?
Aan de RENOLIT DUALFIX drukvaten wordt een compressor gekoppeld. De RENOLIT DUALFIX lijm wordt door middel van een aangepast spuitpistool gelijkmatig en volvlakkig op de ondergrond aangebracht. De dakbanen worden vervolgens uitgerold in de lijm en aangedrukt door middel van een borstel. De overlap van de verschillende banen is dankzij de vliesvrije rand eenvoudig met hete lucht te lassen. De kopse naden (waar de vliesvrije rand ontbreekt) worden afgewerkt met een strook RENOLIT ALKORPLAN zonder vliescachering. Gemakkelijk, snel én efficiënt.

Klaar in slechts 3 dagen

Ook de kleine bijkomende problemen werden snel en vakkundig opgelost. Door de extra isolatie waren de opkanten aan de dakvensters immers niet hoog genoeg meer. De dakvensters werden dan ook opgehoogd en volgens de regels van de kunst afgewerkt met de RENOLIT ALKORPLAN dakbedekking en voorgevormde PVC hoeken.

De bestaande dakkapellen werden op hun beurt volledig ingepakt met de RENOLIT ALKORPLAN dakbedekking. Als randafwerking werd een RENOLIT metaalfolieplaat profiel gebruikt.

De combinatie van de verspuitbare RENOLIT DUALFIX lijm  en RENOLIT ALKORPLAN dakbanen van 2.10 meter breed maakte dat de renovatie van het dak in nauwelijks drie dagen gerealiseerd werd. Deze korte renovatietijd en de continuïteit van de werkzaamheden leverde alvast een tevreden klant op.