Friesland Campina maasdam

Friesland Campina Maasdam

Campina Maasdam verlijming met Dualfix
Campina Maasdam verkleving met Dualfix
Campina Maasdam
Campina Maasdam

Dakopname

Project: Friesland Campina Maasdam
Dakdekker: Primadak Roosendaal
Aannemer: Bouwbedrijf De Vries en Verburg
Architect: Archicom Son en Breugel

Dakopbouw

Van onder naar boven:

  • Prefab betonelementen
  • PES scheidingslaag van 300gr/m²
  • IKO PIR isolatie 
  • Alu dampremmende laag RENOLIT ALKORPLUS 81002
  • RENOLIT ALKORBRIGHT A 35179 1,5 mm dakafdichting, verlijmd met RENOLIT ALKORPLUS Dualfix 81065, overlappingen worden gelast met warme lucht. 

De dakconstructie koelhuis

De dakopbouw bestaat uit een polyestervlies scheidingslaag op de prefab betonvloer , vervolgens harde kunststof dakisolatieplaten van het type Iko enertherm alu. met sponningen mechanisch worden bevestigd in de betonvloer conform windbelasting berekening 8 st. Middenzone 12 stuks in de dakrandzone.

Op de isolatieplaten is een zelfklevend aluminium dampscherm aangebracht en opgezet tegen alle opstanden waardoor de constructie dampdicht is geworden , de Alkorbright A dakbaan 2.10 x 15 m is met Dualfix PU-lijm daarna volledig verlijmd op het aluminium dampscherm .

De genoemde dakopbouw te weten Alkorbright A volledig verlijmd op een met Aluminium gecacheerde hardschuim isolatieplaten is bij BDA middels een windkistproef onderzocht op de bezwijkwaarde.

Bij de opbouw van het testmodel is men uitgegaan van een open dakvloer en dat de isolatie met een aluminiumcachering type Eurothane silver partieel verlijmd is op een houten dakvloer met open gleuven.
Op deze isolatieplaat is de Alkorbright A volledig verlijmd met dualfix verspuitbare pu lijm.

De windkistproef gaf een bezwijkwaarde aan van 3500 kpa een zeer goed resultaat voor een open dakvloer, het geeft aan dat de constructie bij FrieslandCampina bestand zal zijn tegen hoge windbelastingen op de dakvlakken.

Er werd ook een PV installatie geplaatst op RENOLIT ALKORSOLAR roeven. Deze zijn thermisch gelast op de dakbedekking conform de RENOLIT ALKORSOLAR montagerichtlijnen.